Davant la sequera i la situació d’emergència per falta d’aigua al país és important destacar que els centres logístics tenen un consum d’aigua molt baix pel tipus d’activitat que desenvolupen, ja que no hi ha processos productius. L’aigua es fa servir únicament per a ús higiènic en els lavabos de les oficines i els magatzems. Això és extrapolable a les altres infraestructures que gestionem.

 MESURES

 En relació a les mesures dutes a terme per part de cada una de les àrees de negoci de CIMALSA i en aplicació del Decret de sequera, aquestes són les actuacions que es realitzen per reduir el consum d’aigua i prevenir-ne el malbaratament.

 Com dèiem, les infraestructures i serveis que gestiona CIMALSA no fan ús de l’aigua més enllà dels usos per a la higiene del personal que hi treballa i que en fa ús com a servei, les mesures que s’han aplicat són les següents.

 PARCS LOGÍSTICS

 S’han tancat els regs de les zones verdes i enjardinades i s’ha donat instruccions a l’empresa de manteniment.

  • S’ha implementat un control dels comptadors d’aigua per identificar excessos de consum causats per possibles fuites o usos indeguts.
  • S’han col·locat cartells informatius a les instal·lacions dels edificis d’oficines per conscienciar de l’ús de l’aigua i evitar-ne el malbaratament.

 ÀREES DE SERVEI

 S’ha instat les empreses concessionàries de cada una de les àrees de servei que defineixin les mesures per l’aplicació de la normativa en matèria de reducció de consum d’aigua.

  • Per part de Cimalsa, la gestió es concretarà en la supervisió de l’acompliment de les mesures que, per part de les empreses concessionàries, es derivin de la normativa d’emergència per sequera.

APARCAMENT CAMIONS. TRUCK PARKS

  • S’han col·locat cartells de recordatori als serveis dels aparcaments per tal de minimitzar l’aigua consumida en la higiene personal, tan de lavabos com de dutxes.

 ESTACIONS D’AUTOBUSOS

  • S’ha reduït la pressió i s’ha limitat el cabal de l’aigua de les aixetes dels banys.
  • S’han instal·lat sensors als urinaris, per tal que només s’activin quan siguin utilitzats.

 

El passat 29 de novembre vam entrar en Estat de PREEMERGÈNCIA per Sequera. Les previsions del temps no són optimistes de cara a un escenari de pluges generalitzades en un termini breu de temps que pugui alleugerir aquesta sequera.

Per això és important que totes i tots posem el nostre gra de sorra en l’estalvi d’aigua, perquè ara l’aigua no cau del cel.

Us deixem informació perquè la pugueu consultar i tingueu coneixement de quines són les accions que es poden realitzar per estalviar aigua, a casa i a la feina.

En aquests moments ens trobem en la fase de SEMÀFOR ROSA, amb les indicacions que heu vist al cartell i que us podeu descarregar des d’aquí: https://sequera.gencat.cat/ca/accions/el-semafor-de-la-sequera/semafor-rosa/

Consulteu El visor de la sequera per veure el mapa interactiu de l’estat dels embassaments i les zones que ja estan en emergència a la pàgina web de l’Agència Catalana de l’Aigua, on trobareu idees i materials per estalviar aigua i per fer difusió de la campanya a les vostres empreses.

Podeu visitar els vídeos de Consells i la campanya institucional L’aigua no cau del cel.

Estalvia aigua; és urgent!

 

 

Adjuntos