La CIM La Selva, promoguda i gestionada per CIMALSA, incorpora una estació de recàrrega de vehicles elèctrics

La CIM La Selva, promoguda i gestionada per CIMALSA, incorpora una estació de recàrrega de vehicles elèctrics


  • La plataforma logística compta amb dos punts de recàrrega ultraràpida que permeten la càrrega completa en només mitja hora
  • El nou servei s’alinea amb la voluntat de CIMALSA de contribuir a avançar en la descarbonització de la mobilitat

La Central Integrada de Mercaderies La Selva, promoguda i gestionada per CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya que promociona, desenvolupa i gestiona infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat, incorpora des d’ahir una nova estació de recàrrega de vehicles elèctrics.

L’estació, implementada per part de IONITY, compta amb dos punts de recàrrega ultraràpida de vehicles elèctrics (fins a 350 kW), que permeten la càrrega completa del vehicle en només mitja hora. El nou servei, accessible a tot el públic, vol facilitar el trànsit de vehicles elèctrics en una zona amb un gran flux de trànsit i, alhora, s’alinea amb la voluntat de CIMALSA de contribuir a avançar en la descarbonització de la mobilitat.

La CIM La Selva se situa just a l’entrada de l'Aeroport de Girona-Costa Brava, en un punt estratègic de la xarxa viària i ferroviària catalana, on conflueixen el corredor mediterrani amb l’eix transversal, l’AP-7 i l’A-2. En concret, es troba als municipis de Riudellots de la Selva i Vilobí d’Onyar, amb una superfície de 22,5 hectàrees i que compta amb 14 empreses instal·lades que generen 450 llocs de treball. A més, inclou un Centre de Serveis i Innovació Tecnològica per a la promoció d’activitats d’innovació i formació a transportistes, gestionat per Asetrans, l’Associació de Transportistes de Girona.

Aquesta plataforma és un exemple del compromís de CIMALSA amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tot apostant per un model energètic basat en fonts renovables: des de l’any 2008, CIM La Selva disposa d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques que contribueix a estalviar 40,7 tones d’emissions de CO₂ cada any.

 

Tornar enrere