"Cataluña quiere recuperar la red ferroviaria industrial contra el CO2" Article publicat al diari "Expansión"

13-05-2021

Hi ha una setentena de ramals a Catalunya però estan actius menys de la meitat. Recuperar-los és l'objectiu que es marca la Generalitat, que ja està fent proves per a exportar carn i vi a Europa amb tren.Article publicat al diari “Expansión” on es destaquen els objectius de CIMALSA per a rellançar el transport internacional de mercaderies per ferrocarril amb les declaracions del president de la companyia, Enric Ticó.

Veure tot

"Potencial logístic del territori" article publicat a l'Anuari Tarragona Port 2021 del president de CIMALSA, Enric Ticó

06-04-2021

Entre el què voldríem ser, el què realment som i el que podem esdevenir, hi ha sovint una gran diferència. Sóc dels que pensa que mirar el passat, per grandiós que sigui, no ens permet treballar el present i, el què és pitjor, no ens deixa imaginar prou bé el futur.

Veure tot

El Tren del vi

09-03-2021

Simó Batlle, cap de Planejament i Intermodalitat de CIMALSA, dóna a conèixer en una entrevista a Catalunya Ràdio l'estudi realitzat per CIMALSA en el marc del projecte TRAILS, on es considera que existeix una àmplia oportunitat per incrementar la quota modal del transport multimodal del sector del vi, aprofitant els serveis existents en el Penedès i del Languedoc Rosselló.   https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/via-verda/el-tren-del-vi/audio/1094365/

Veure tot

"La bola de cristal" Article publicat al diari "El Canal" de la directora corporativa de CIMALSA, Fina Jarque.

23-12-2020

Estos últimos días y en diferentes foros, presenciales y telemáticos (he aquí un comentario que hace unos meses era innecesario), hemos hablado de perspectivas, de planificación, de futuro, al fin y al cabo. Y si le pones un número a ese futuro, por ejemplo, el 2021, las miradas son de sorpresa. Porque para muchas empresas y profesionales, el futuro es este mismo mes, cuando desconocen qué pasará y qué medidas adoptar para finalmente responder al cliente final, el consumidor. Porque si algo deberíamos poder saber, es cuál será el comportamiento del consumidor, un comportamiento que analizado hoy responde en gran manera a lo acontecido este 2020. Y no sabemos si se consolidará, aunque intuimos que en gran parte será así. https://diarioelcanal.com/la-bola-de-cristal/  

Veure tot

‘Smart Ports: Piers of the Future’, una finestra al món

10-11-2020

Mostrar al món els avenços en digitalització i sostenibilitat dels ports és necessari per afavorir el desenvolupament i la descarbonització de les activitats marítim-portuàries. I Smart City Expo World Congress, un esdeveniment internacional centrat en l'evolució urbana i la innovació, s'ha convertit en l'escenari ideal. CIMALSA, es el Supporting Partner del "Smart Ports: Piers of the Future"  

Veure tot

Entrevista publicada a la revista "Cataluña Económica"

20-10-2020

"La logística es una cadena de retos"Enric Ticó es presidente y consejero delegado de CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya encargada de la promoción, el desarrollo y la gestión de infraestructuras y centrales para el transporte de mercancías y la logística.

Veure tot
1 | 2 | 3 | 4